Werknemers binden aan je bedrijf? Boeien!!

De drie grootste voordelen van detacheren voor werkgevers én werknemers

Wie boeit het dat je mensen wilt binden? ‘Binden en boeien’ is zo’n kreet uit het recruitmentjargon waar ik altijd al een beetje rode vlekken van kreeg…

De tijd dat werknemers 40 jaar voor dezelfde werkgever werkten en met een gouden horloge en stevige handdruk afscheid namen, is voorbij… Er wordt nu eenmaal van baan gewisseld.

Natuurlijk wil je voorkomen dat medewerkers voortijdig afscheid nemen.  Maar Johan Cruijff wist het al: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel.Want een zekere migratie is juist toe te juichen. Jongere generaties blijven sowieso minder lang ‘plakken’. Dus hoe je milllenials aan je organisatie bindt, is misschien wel de foute vraag.

Wellicht is de betere vraag:

Hoe benut je de behoefte om te wisselen nou het beste?

Jongere generaties willen zichzelf blijven ontwikkelen, zijn ambitieus en willen snel resultaat zien. Bovendien hebben ze nog zoveel jaren ‘werk’ voor de boeg dus willen ze flexibiliteit. Presteren, maar ook tijd spenderen buiten kantoor. Dus reken maar van yes dat ze een aantal switches zullen maken.

Het zijn geen jobhoppers met een totaal gebrek aan loyaliteit. Ze willen vaardigheden aanscherpen, ervaringen opdoen en zoeken werkgevers die daarvoor de ruimte en mogelijkheden bieden. Anders zijn ze inderdaad sneller weg. Leg deze motivatie nu eens naast situaties waarmee iedere organisatie vroeg of laat te maken krijgt:

Behoefte aan verandering, specialistische kortdurende projecten, hoge werkdruk op een afdeling, lastig in te vullen vacatures, langdurige uitval van medewerkers, tijdelijke capaciteitsbehoefte vanuit specifieke expertises of behoefte aan snelle resultaten op specifieke gebieden… Wat nu als je slim combineert en hierop inspeelt?

Het sleutelwoord is detachering.

Met detachering heb je als werkgever de mogelijkheid om met een korte inwerktijd een hoge mate van expertise in de organisatie te brengen met flexibiliteit en een uitstekende kostenbeheersing! Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en loopt geen risico bij ziekte of wanneer er geen behoefte meer is aan extra capaciteit.
Dat betekent snelheid, expertise en veel flexibiliteit!

De werknemer hoeft zich niet vast te leggen bij één organisatie. Deze kan zich snel ontwikkelen door in verschillende keukens te kijken en resultaten behalen zonder te ‘hoppen’.

Interim professionals zijn bovendien gewend om snel te schakelen tussen opdrachten. Met deze ervaring signaleren ze sneller waar knel- en verbeterpunten liggen. Ook hebben ze een groter arsenaal aan tools en de drive om hiermee maximaal resultaat te behalen.

Wil je een medewerker uiteindelijk toch graag in dienst nemen? Dan kun je in goed onderling overleg alsnog bespreken wat mogelijk is. Detachering geeft zekerheid op het gebied van flexibiliteit én kwaliteit.

Meer weten? Bel 0495 – 70 02 03 of mail info@helderpersoneelsmanagement.nl.
Helder! heeft een groot netwerk van professionals met uiteenlopende specialisaties en een aantoonbaar track-record in detachering.

Verder kunnen we adviseren op het gebied van opleidingen, marktconforme arbeidsvoorwaarden en personeelsprocessen en dragen we zorg voor de naleving van de sociale- en fiscale wetten.

 

Met Helder! heb je altijd een professional aan tafel,

 

Met vriendelijke groet,

Judith Brouns