Werkgeluk de verantwoordelijkheid van je medewerkers

Vorige week was het de week van het werkgeluk…

Deed je daar iets mee als werkgever?

De werkomgeving is natuurlijk meer dan een fysieke ruimte, waar een werknemer zijn of haar taken verricht. Hoe je het ook wendt of keert, deze omgeving heeft invloed op de prestaties van je werknemers en de loyaliteit aan jouw organisatie.

Gelukkige werknemers presteren beter en maken je bedrijf succesvoller.

Je kunt sturen op het welzijn van je personeel en de ervaring van de werkomgeving. Zo kun je bijdragen aan het werkgeluk en de betrokkenheid van jouw medewerkers bij je organisatie.

Maar het wordt al snel zo onoverzichtelijk en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar begin je? Hoever moet je gaan? Moet je stoelmassages gaan aanbieden? Abonnementen op de sportschool, workshops, opleidingen, events?

En is een werknemer niet verantwoordelijk voor zijn of haar eigen (werk)geluk?

 

Natuurlijk heeft iedereen daar een eigen verantwoording in, maar gezondere, fittere en gelukkige medewerkers dienen ook het bedrijfsbelang. Hoe vlieg je dat aan?

Onze naam zegt het al: wij houden ervan om complexe zaken Helder! te maken.
Zo hoef je niet alles zelf uit te vinden. Daarom bieden wij het volgende aan:

Drijfverenworkshop

Brengt collega’s met elkaar in gesprek.

Na wisselingen in teams, maar zéker ook na de Covid-periode waarin veel op afstand werd gewerkt, een echte aanrader om medewerkers en teams te versterken!

De drijfveren van een medewerker kunnen in beeld gebracht worden met een persoonlijk assessment of in teamverband met het door Helder! ontwikkelde kaartspel. Een uitstekende methode om waardevolle HR-inzichten op te doen in een verbindende teamsessie.

Drijfveren zeggen iets over de motivatie, voorkeuren, houding en waarden van een persoon. Het is datgene wat iemand beweegt om iets te doen of de keuze bepaalt die hij/zij maakt.

 

HR SCAN

Inzicht in alle HR-vraagstukken

Het doel van de Helder! HR-Scan is inzicht verkrijgen in de strategische, tactische en operationele HR-vraagstukken van een organisatie. Hiermee wordt een belangrijke aanzet gedaan voor een succesvol HR-beleid en de praktisch toepasbare uitvoering ervan.

Door middel van een uitgebreide vragenlijst, interviews en toelichtingen wordt er een analyse gemaakt en inzicht gegeven in de belangrijkste conclusies en aandachtspunten. Op basis daarvan formuleren wij aanbevelingen in een plan van aanpak.

 

Kernwaardentraining

Wat kenmerkt je onderneming en wat wil je bereiken?

Kernwaarden zijn de belangrijkste waarden binnen de onderneming. Door deze te definiëren krijg je inzicht in de drijfveren van de organisatie. Dat zet de neuzen dezelfde kant op en geeft een krachtige identiteit.

In deze training onderzoeken wij de gedragen waarden en vertalen deze naar heldere Kernwaarden: passende waarden die staan voor de kwaliteit van je bedrijfsvoering. Het is de basis waarop je als organisatie beslissingen neemt, zakendoet en klanten en medewerkers ambassadeurs van je organisatie maakt. 

Bovenstaande opties kunnen worden ingezet worden om het gesprek te faciliteren tussen je medewerkers en jou als werkgever of HR-verantwoordelijke. Persoonlijke en organisatiewaarden worden gedeeld, verkend en versterkt.

Wij ondersteunen en begeleiden ondernemers hierin naar behoefte. Praktisch en laagdrempelig, maar wel gespecialiseerd en gedegen.

 

Meer weten? Kijk op onze website (https://www.helderpersoneelsmanagement.nl/)  onder “Diensten”, mail naar info@helderpersoneelsmanagement.nl of bel 0495-700203.