Contact

Helder! Personeelsmanagement
Parallelweg 168
6001 HM Weert
0495-700203

email

Werving en Selectie

Helder! werft


Op zoek naar de juiste medewerker voor uw organisatie. Het werven en selecteren hiervan is een tijdrovende klus, wij nemen die dan ook graag uit handen.
Maar hoe ziet ons werving en selectie proces er precies uit?

In de volgende stappen krijgt u inzicht hoe wij te werk gaan;

1) Kennismaking en het functieprofiel
In een persoonlijk kennismakingsgesprek willen wij graag (bijna) alles van uw organisatie en de openstaande functie weten. Wij willen ons graag kunnen verplaatsen in u als
opdrachtgever. Welke eisen hebben prioriteit? Wat is de cultuur binnen uw organisatie? Over welke karaktereigenschappen dient de ideale kandidaat te beschikken? En last but not least de arbeidsvoorwaarden. Met deze informatie kunnen wij als ambassadeur voor uw bedrijf naar buiten treden, een wervende vacature schrijven, kandidaten enthousiasmeren en de selectie starten.

2) De zoektocht
Door jarenlang tijd en aandacht te investeren in kandidaten die latent op zoek zijn beschikken wij over een extra bron van kandidaten naast de jobboards, social media en databases. Door pro-actief in gesprek te gaan bepalen wij met wie we in gesprek gaan en zijn wij niet uitsluitend afhankelijk van reacties van kandidaten.

3) De selectie
Wij beoordelen het cv van een kandidaat en plannen, wanneer er voldoende raakvlakken zijn, een telefonische intake. Hierna volgt een ruim 1 uur durend interview met de kandidaat bij ons op kantoor. Het interview en de intake zijn bedoeld om persoonlijkheid, competenties, motivaties en ambities duidelijk te krijgen. Wij doen dit vanuit een persoonlijke benadering met respect en oprechte interesse waarbij , als het nodig is, een confrontatie niet uit de weg wordt gegaan.

4) Voorstellen kandidaten
Op basis van de informatie die uit de gesprekken zijn gekomen stelt de recruiter een persoonlijk profiel op over de kandidaat. Hierin komen motivatie, persoonlijkheid “de mens achter het cv” tot uiting. Dit profiel en het cv zullen bij u voorgesteld worden. Wij stellen maximaal 3 tot 4 kandidaten voor.

5) Meer inzicht (optioneel)
Om meer inzicht te krijgen in het persoonlijk profiel van de kandidaat en zijn drijfveren kunnen wij, optioneel, de My Motivation Insights Kleurentest afnemen. Met behulp van een gevalideerde vragenlijst wordt een persoonlijk kleurenprofiel samengesteld. De uitslag hiervan wordt vertaald naar een profiel met zeven kleuren. Deze kleuren staan voor de zeven dominante drijfveren, zoals geformuleerd door hoogleraar psychologie Clare Graves.
Voor meer informatie hierover, kunt u contact met ons opnemen. Wij vertellen u er graag meer over.
 
6) Begeleiding
Niet alleen tijdens het werving en selectie proces, maar ook nadat de kandidaat gestart is zal er contact zijn met onze recruiters. 
We verdwijnen na de bemiddeling niet zomaar uit beeld!

7) Contractbespreking
Wanneer de juiste match gevonden is volgt de contractbespreking. Ook hierin delen wij graag onze kennis en adviseren wij u waar nodig.

Geïnteresseerd? Neem eens vrijblijvend contact op.