Direct Inschrijven

Op zoek naar werk binnen de Telecom, IT, Techniek & Energie of Management Ondersteuning?

Laat het ons weten en stuur je CV in via onze website.


Inschrijven

Recente berichten

Niet meer tevreden met je baan in de BOUW?

Brown Vintage Photo Collage Facebook Post 3

Niet meer tevreden met je baan in de BOUW?

Lees meer...

Helder! deelnemer van Weert on stage

on stage
on stage quot
De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en zo ook in Weert!

Lees meer...

De meest gemaakte fout bij het selecteren van een nieuwe collega…

shutterstock 515141152
Lees meer...

Recruiters liggen onder vuur: waarom Helder! toch een tien met een griffel scoort

winner
Lees meer...

Stuur jij een drolletje met ogen naar je baas?

Untitled design
Lees meer...

Werkgevers opgelet! Het gevecht om de sollicitant is begonnen

shutterstock 192045041

Zat jij als werkgever de afgelopen jaren op een gouden troon en kon je rustig wachten op de perfecte kandidaat voor jouw vacature, in 2017 moet je álles uit de kast trekken want sollicitanten liggen niet meer voor het oprapen. De rollen zijn omgekeerd; de werkzoekende krijgt de touwtjes in handen. Welk risico loop jij nu als werkgever en wat kun je doen? 

  
De crisis is voorbij en de arbeidsmarkt trekt weer aan. Sterker nog, de krapte keert langzaam terug. Een trend die ik vorig jaar al duidelijk signaleerde in de praktijk en die wordt bevestigd door alle officiële cijfers.
De economie groeit en dus komen er meer banen. Een logisch gevolg hiervan is dat werknemers meer risico’s durven nemen en hogere eisen stellen. En dus moeten werkgevers alle zeilen bijzetten om getalenteerde professionals te werven én om ze vast te houden.   

Dat begint allereerst met de juiste mindset. Besef dat het gevecht om de kandidaat is begonnen. Ik merk dat veel werkgevers nog altijd denken dat zij het voor het kiezen hebben. Maar helaas, die tijd is voorbij. Dus open je ogen voor de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Realiseer je dat de sollicitant het voor het zeggen krijgt en bedenk een plan hoe je hiermee omgaat. Ik heb drie tips voor je:

#1 Als je een goede kandidaat voorbij ziet komen, wacht dan niet te lang met het nemen van een beslissing. Je zou niet de eerste zijn die daardoor een uitstekende medewerker misloopt. Onthoud goed: duurt de beslissingsprocedure te lang, dan loop je het risico dat de gegadigde niet meer beschikbaar is. Als hij (of zij) een mooie kans ziet, zal hij ‘m grijpen.  

#2 Wacht niet op de sollicitant met het perfecte cv dat 100% matched met jouw vacature. Je loopt het risico dat je hierdoor een prima kandidaat laat lopen. Een cv zegt lang niet alles over wat een sollicitant in huis heeft. Investeer in een gesprek.   

#3 Zorg dat je aantrekkelijk bent en blijft voor huidige en toekomstige werknemers. Zij stellen meer en hogere eisen. Ze worden kritischer. Secundaire arbeidsvoorwaarden worden daarom belangrijker dan ooit. Denk dus goed na over hoe aantrekkelijk jij bent als werkgever. Hoe sexy is jouw bedrijf?   

Heb jij nog een goede tip? Deel ‘m met ons op Facebook
  

Judith Brouns
Directeur-eigenaar HELDER! Personeelsmanagement
  

HELDER! personeelsmanagement verbindt, werft en ondersteunt.
Recruitment is ons vak. Het creëren van de perfecte match onze passie.