Werving en Selectie

Je zoekt een (nieuwe) baan. De mogelijkheden om deze te zoeken zijn legio.

Belangrijk om te weten is wat jouw persoonlijke wensen en ambities zijn. Op die manier kun je gericht keuzes maken. Wij gaan graag met jou in gesprek om te bespreken wat de mogelijkheden zijn, welke organisaties bij je passen en wat de ontwikkelingen zijn in de huidige arbeidsmarkt. Op die manier kunnen wij een eerlijk beeld schetsen over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Onze werving en selectie procedure bestaat uit de volgende stappen:

1) Kennismaking en cv

Tijdens de eerste kennismaking met een van onze recruiters bespreek je welke werkervaring en opleiding je hebt en welke arbeidsvoorwaarden voor jou belangrijk zijn. Tevens willen wij naar voren halen wat jouw competenties zijn en waar jouw ambities liggen om op die manier een goed beeld van jou te kunnen vormen. Aan de hand van dit gesprek zullen wij een cv en persoonlijk profiel opstellen.

2) Marktverkenning

Wij gaan in ons netwerk kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn. In overleg met jou leggen wij jouw cv voor bij werkgevers en op vacatures waarvan wij beide van denken dat deze bij jouw wensen en ambities passen.

3) Voorbereiding

Op het moment dat een van onze opdrachtgevers aangeeft graag met jou in gesprek te gaan plannen we een afspraak in om je voor te bereiden op dit gesprek. Dit mag ook telefonisch. Het is voor jou natuurlijk fijn om te weten wat je kunt verwachten en dat je een beeld hebt bij wie je aan tafel komt te zitten.

4) Het sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek ben jij aan zet. Je voert dit gesprek zelfstandig en vertelt je potentiële werkgever waarom jij dé geschikte kandidaat bent. Wij waarderen het altijd als je ons na dit gesprek informeert hoe jij het ervaren hebt. Wij zullen jou op onze beurt direct informeren wanneer wij een terugkoppeling hebben gekregen vanuit de opdrachtgever. Wanneer er na dit eerste gesprek een klik is zal de procedure voortgezet worden. Dit kan betekenen dat er nog een gesprek zal plaatsvinden. Bij sommige opdrachtgevers is de procedure zo dat er 2 of 3 gesprekken plaatsvinden voordat er een definitief besluit genomen wordt. Ook kan er een assessment ingezet worden. Hoe de procedure er uitziet hoor je van ons van tevoren.

5) Contractbespreking

Als blijkt dat je mag en wilt gaan starten zijn er twee contract mogelijkheden:

  • Je komt op projectbasis in dienst bij Helder! met als doel dat je na de detacheringsperiode in dienst zal treden bij de opdrachtgever.
  • Je treedt direct in dienst bij de opdrachtgever.

Er zal er vanuit de werkgever een voorstel komen met daarin de arbeidsvoorwaarden. Wanneer je het prettig vindt kijken wij graag met je mee naar dit voorstel .

Wil je graag meer weten of met ons jouw carriere mogelijkheden bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.